Maison Des Anges

Chambre d'hôtes

Lessines is de ideale uitvalbasis voor tal van uistapjes en bezienswaardigheden! Wij hebben in Lessines een prachtige trekpleister namelijk  Hôpital Notre-Dame à la Rose (museum)  hetwelk zonder probleem te voet te bereiken is. Op de website kan je meer informatie vinden over deze prachtige authentieke site en je kunt er kennismaken met de boeiende geneeskunde van oudsher. Het is een architecturaal pareltje, waar u naast de informatie omtrent de medische wereld, ook kan genieten van kunst, muziek en natuur.   Tevens kunt u er ook genieten van een fris streekbiertje en een lekker hapje.


Lessines is  de stad van de Carrières van porfier! Het is een gesteente dat je op veel plaatsen in Lessen zal zien liggen, dit in de vorm van kasseistenen die zelf tot in Parijs op de Champs Elysées terug te vinden zijn! Deze steengroeves zijn zeker een bezoekje waard. Je kan hier zowel te voet als met de auto naar toe. Er is nog 1 carrière actief, de andere zijn ondertussen gedeeltelijk met water gevuld.


In de nabije omgeving zijn er nog tal van andere sites:

-Pays des Collines (10min)

-Site Quintine (brouwerij) (10min)

-Geraardsbergen (10min)

-Pairi Daiza (20min)

-De stad Ath (20min)

-Chateau d'Attre (15min)

-Chateau de Beloeil (20min)

-Mahymobiles (automuseum) 

-Doornik (30min)

-Voor de sportievelingen zijn er verschillende wandel- en fietsroutes en ook de alomgekende Muur van Geraardsbergen is zeker een uitdaging.Ook lekker gaan eten is geen probleem in Lessen. Onze absolute aanraders in Lessen zijn:

-Le Tramasure (terroir-gastronomique)  (250meter)

-Murano (Italien) (200meter)

-La cite de peking (200meter)

-Restaurant La Butte (1,5km)

In de omgeving:

-Les jardins du couvent (gastronomisch)  (3min met de wagen)

-Le Vieux chateau (gastronomisch) / (5min met de wagen)

-Chateau Du Mylord (sterrenkeuken) (10min met de wagen)

-Verschillende restaurants in Geraardsbergen (10min met de wagen)