De Ideale omgeving voor wandelaars & fietsers

01

Les carrières de Lessines


Uw vertrekpunt: de indrukwekkende site van het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos, die vandaag opgenomen is als buitengewoon erfgoed van Wallonië. Het werd gesticht in de 13e eeuw en getuigt van acht eeuwen geneeskunde en geschiedenis. Op deze plaats werden veel steenhouwers verzorgd in de 19e eeuw. Want Lessines is een streek waar stenen worden gewonnen. De oude steengroeven, de laadkaaien en de arbeiderswoningen getuigen vandaag nog van het industriële verleden van de stad.

afstand: 7.5km tijd: 2u30

02

Wandeling van Bois-de-Lessines

Aan de rand van het Natuurpark van het Pays des Collines en de Vlaamse Ardennen brengt Lessen, geboortestad van de surrealistische kunstschilder René Magritte, bospaden en wegen aan de waterkant bijeen. De drie circuits laten u de streek van Bois-de-Lessines verkennen, tot aan de taalgrens. U zult de schoonheid van het bos kunnen bewonderen, terwijl u luistert naar het kraken van de takken onder uw voeten. Het dorp Bois-de-Lessines dankt zijn naam aan het feit dat het grondgebied volledig bebost was. In vroegere tijden vormden de bossen van Bois-de-Lessines, Ollignies en Deux-Acren één geheel, dat reikte tot het ‘Bois du Renard’ in Aat !

afstand 11km tijd 2u45

03

Tussen Dender en Mark

Dit parcours tussen Dender en Mark is een van de 7 grensoverschrijdende taalgrensroutes die Le Pays des Collines verbinden met de Vlaamse Ardennen. GR-pad en RAVeL zijn van de partij voor een groot gedeelte van het parcours. Herbronnen is het parool tijdens deze wandeling. Ga maar even in het natuurreservaat ... er is geen zuchtje te horen! Observeer ... je zal de gelegenheid hebben om een torenvalk, een grasmus of een ransuil te zien vliegen. En met wat geluk vang je misschien wel een glimp op van een vos, een hermelijn, een bunzing of een marter...

afstand 15.5km tijd 4u00